بازرسی مخازن تحت فشار API 510

مخازن تحت فشار ظروفی هستند که برای نگهداری مایعات یا گازها در یک فشار خاص متفاوت از دمای محیطی که ظرف در آن قرار دارد ، طراحی شده اند. از آنجا که مخازن تحت فشار معمولاً مواد را با فشار زیاد نگه می دارند ، در صورت عدم نگهداری صحیح ، می توانند خطرناک باشند. بازرسی های منظم بخش مهمی از روند تعمیر و نگهداری مخازن تحت فشار است ، که به آشکار کردن مشکلات احتمالی قبل از رشد بیشتر کمک می کند.

انواع مخازن تحت فشار

لازم به ذکر است که اصطلاح “مخزن تحت فشار” می تواند به انواع ظروف ذخیره سازی مورد استفاده در محیط های صنعتی گفته شود. در اینجا انواع متداول مخازن تحت فشار آورده شده است:

مخازن ذخیره سازی: ظروف ذخیره سازی که غالباً از فولاد کربنی ساخته می شوند ، برای ذخیره مایعات استفاده می شوند و در اندازه های مختلف وجود دارند.

دیگهای بخار/بویلر: معمولاً از فولاد آلیاژی ساخته شده است تا بتواند فشارها و دما را تحمل کند ، مخزنی است که هدف آن ایجاد آب داغ یا بخار است و سپس به عنوان منبع تغذیه برای عملیات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

مبدل های حرارتی: فولاد کربن نیز ماده متداولی است که برای ساخت مبدل های حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد ، که در طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی ، از فرآوری صنعتی تا خدمات غذایی استفاده می شود.

مخازن فرآیند: به طور معمول از فولاد کربن ساخته می شود و برای انجام نوعی فرآیند بر روی ماده استفاده می شود. از مخازن فرآیند برای ترکیب ، تجزیه یا حذف عناصر از یک ماده استفاده می شود.

بازرسی ها بخش مهمی از روند تعمیر و نگهداری مخازن تحت فشار هستند. این بخش اطلاعات مربوط به دفعات انجام بازرسی ها ، کارهایی را که در بازرسی ها انجام می شود ، انواع آزمایشی که می تواند در بازرسی ها استفاده شود را شامل می شود و با چک لیست آنچه در حین بازرسی مخزن تحت فشار پوشش داده می شود ، پایان می یابد.

دفعات بازرسی

اکثر مقررات مخازن تحت فشار الزامات خاصی را برای دفعات بازرسی فراهم می کنند. به عنوان یک قانون کلی ، مخازن تحت فشار باید حداقل هر پنج سال یک بار مورد بازرسی قرار گیرند. قبل از استفاده از مخزن ، باید یک بار بازرسی انجام شود.

چه بازرسی هایی انجام می شود؟

بازرسی مخازن تحت فشار می تواند به بازرسی از وضعیت مخازن از خارج ، داخل یا هر دو اشاره داشته باشد. در این بازرسی ها ، بازرسان ممکن است:

  • اطلاعات چشمی را با توجه به شرایط مخزن، شامل شرایط عایق بندی، جوش، اتصالات یا شرایط سازه ای آن را جمع آوری نماید.
  • داده های ضخامت را جمع آوری کند تا مشخص شود آیا مخزن به دلیل استفاده تغییر کرده است یا خیر
  • تجزیه و تحلیل تنش ها را انجام دهد تا مشخص شود آیا مخزن هنوز برای استفاده مناسب است یا خیر
  • شیرهای آزاد کننده فشار را مورد بررسی قرار دهد تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نماید.

انواع بازرسی

چند نوع آزمون وجود دارد که بازرسان در بازرسی از مخازن تحت فشار انجام می دهند:

  1. آزمون چشمی (VT)
  2. آزمون اولتراسونیک (UT)
  3. آزمون رادیوگرافی (RT)
  4. آزمون ذرات مغناطیسی(MT)
  5. آزمون مایعات نافذ(PT)
  6. Phased Array Ultrasonic testing (PAUT)
  7. Time of Flight Diffraction (TOFD)
  8. C-scan corrosion mapping
  9. Short Range Guided Wave Ultrasonic Testing (SRUT)
  10. Acoustic Emission Testing (AE)

شرکت بازرسی فنی و پایش خوردگی ایرسا خدمات بازرسی مخازن را با استفاده از تجهیزات مدرن جهت جمع آوری داده ها و با اطمینان از صحت و دقت داده ها بر طبق استاندارد API 510 ارائه می دهد. علاوه بر این ، تمام داده ها در یک پایگاه داده جمع آوری می شوند و برای نظارت بیشتر توسط خود مشتری در اختیار شما قرار می گیرند تا به برنامه ریزی نگهداری آینده کمک کنند.

بازرسی غیر مخرب پیشرفته – بازرسی مخازن تحت فشار API510- بازرسی مخزن تحت فشار- بازرسی دوره ای مخازن